Jadi Geng OKC

Join OKC Networkedblog Team

Friday, February 28, 2014

Abis Sudah Melayu PAS & PKR Bila Tunduk Pada Mubaligh Kristian


Politik Malaysia hari ini..!  Politik hingga berjaya memurtadkan Umat Islam..!
Politik hingga menukar akidah Umat Islam..!

PAS menyokong Anwar..! Anwar mendewa DAPig..! DAPig mubaligh kristian..!

Mubaligh kristian tidak akan berhenti memurtadkan Umat Islam dan menghancurkan Akidah Umat Islam..!


Lu Fikir La Sendiri!!!

Thursday, February 27, 2014

PAS Tak Sokong Pun Takpe... - Al Juburi


Calon DUN Kajang, Anwar bin Ibrahim dengan bangga hingga kembang-kuncup lubang jubuq Azmin mendengarnya hari ini mengaku jika PAS tak nak bantu kempen PRK N25 Kajang ni pun tak kisah sebab barua ni ada geng mata sepet dengan gengster macha boleh tolong dia..

Huh!! kalau buta hati..cakap camne pun luncai dan lebai PAS tetap sokong gak...Dalam PAS paling ramai pengikut Sheikh Al Juburi Al Chinadolli

Sunday, February 23, 2014

Apakah Remaja Malaysia Prihatin Nasib Palestin?



Pastinya anda semua tertanya-tanya siapakah si anak kecil ini begitu mesra bersama PM Palestin, Ismail Haneya, tangan kanannya sedang memegang lencana/badge bendera Palestin, sehingga PM begitu gembira mendokongnya sambil berkata "Si kecil ini sedang memegang bendera Palestin di bajuku, mudah-mudahan akan menjadi pejuang membebaskan Palestin nanti, insya Allah".

Salam Pembaca OKC Blog...

Assalamualaikum Palestin! Assalamualaikum Gaza! Assalamualaikum para mujahid dan mujahidah! Assalamualaikum anak-anak kecil yang kehilangan ibu ayah! Assalamualaikum ibu ayah yang putera-puterinya syahid demi mempertahankan tanah air! Assalamualaikum buat penduduk yang dizalimi! Assalamualaikum buat bumi suci yang dicerobohi!

Seruan OKC buat semua...

1. Remaja Malaysia mesti “join” kempen boikot barangan Israel

Ini sangat penting sebab siapakah pengunjung teramai McDonald kalau bukan golongan remaja dan belia. Boleh dikatakan golongan muda merupakan antara pengguna utama produk-produk keluaran Israel. Kita boleh melakukannya (boikot) bukan kerana desakan ibu bapa semata-mata, namun atas kesedaran sendiri. Jom boikot barangan Israel!

2. Menabung untuk Palestin

Usah terpedaya dengan saiz dan usia kita. Sungguhpun remaja, kita boleh melakukan perubahan jika kita lakukan bersama-sama. Kenapa bazirkan duit untuk rokok, clubbing, gadget dan lain-lain? Apa kata simpan sedikit untuk Palestin. Salurkan sumbangan kalian kepada badan-badan NGO yang menjadi wakil Palestin di Malaysia. Antaranya Aqsa Sharif. Sedikit bagi kita di sini amat penting dan bernilai untuk rakyat Palestin yang terus menderita angkara kekejaman Israel.

3. Tak cool lah kalau tak alert tentang Palestin

Pastikan remaja Malaysia alert tentang isu Palestin. Anda tak cool langsung kalau tak alert tentang Palestin. Post banyak-banyak tentang Palestin dalam FB. Share dengan kawan, keluarga, jiran dan semua orang. Pastikan info yang dikongsi benar dan bukan rekaan semata-mata. Banyak sekali dalam lebuh raya multimedia. Boleh sahaja singgah ke http://www.aqsasyarif.org.my/ untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang Palestin.

4. Contohilah remaja Palestin

Remaja Palestin amat istimewa. Mereka berjuang pada usia muda demi mempertahankan tanah air. Contohilah kehebatakan mereka dalam perjuangan. Sungguhpun negara kita bukandalam medan peperangan, namun peperangan paling hebat dalam kalangan remaja Malaysia ialah melawan hawa nafsu dan gegala sosial negatif yang semakin membarah. Berjuanglah mempertahankan jati diri demi agama dan bangsa!

5. Berdoalah untuk rakan-rakan kita di Palestin

Walaupun tangan kita tak terjangkau untuk turut berjuang di bumi Palestin, namun hulurkan doa buat saudara kita yang sedang menderita di sana. Usah lupakan Palestin! Berdoalah kesudahan yang baik buat rakan-rakan kita di Palestin.

Amin...amin..amin..Ya Rabbul a'laminn..

Thursday, February 20, 2014

Pemuda UMNO N Sembilan Gesa Polis Ambil Tindakan Gengster Rumah Urut


Kurang Ajar!! Tindakan samseng cina dengan merosakkan kenderaan pihak penguatkuasa Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Sembilan dan mengugut pihak berkuasa betul-betul mencabar undang-undang Islam.

Ada gangster cina rumah urut yang diserbu pihak JHEAINS di Tampin cuba membakar api Melayu Islam dengan menunjukkan bantahan atas serbuan pihak JHEAINS itu.

Pemuda UMNO Negeri Sembilan bersama 20 NGO membuat laporan polis dan menggesa pihak polis mengambil tindakan tegas terhadap cina babi yang biadap tu..

Ini semua dasar gengsterisme asuhan DAPig yang betul-betul kurang ajar!!

Tuesday, February 18, 2014

DATIN SERI ROSMAH MANSUR JAWAP FITNAH





Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang Sesungguhnya fitnah itu lebih dahsyat daripada membunuh. Gejalanya amat menakutkan, lagi merosakkan.

Pembaca yang amat dikasihi,

Tibalah masanya saya sebagai seorang insan, dengan rendah hati ingin menjawab segala fitnah dan tohmahan yang telah dihamburkan kepada saya selama ini. Adalah wajar untuk saya membersihkan nama saya, maruah suami tercinta dan seterusnya kepimpinan negara agar fitnah ini tidak terus terpalit hingga menyebabkan saudara saudari tersalah anggap.

Alhamdulillah, anak-anak boleh terima walaupun ada ketikanya mereka sedih dengan fitnah yang keterlaluan. Anak-anak saya cuba melihat kebaikan dan kemurniaan majoriti masyarakat, bukan minoriti yang sentiasa ada tanggapan negatif.

Apabila saya bertemu dengan pelajar-pelajar Malaysia di luar negara dan bersoal-jawab tentang fitnah-fitnah tersebut, mereka boleh menerima penjelasan daripada saya. Penjelasan secara 'face to face' itu sangat berkesan. Cuma, mereka hairan, terkejut dan bertanya mengapa tidak ada orang jawab bagi pihak saya. Saya mana ada pegawai, saya isteri Perdana Menteri bukan Perdana Menteri.

Justeru, saya akan memberikan sendiri jawapan setiap persoalan yang timbul supaya masyarakat dapat menilai kebenarannya. Sikap mendiamkan diri dalam hal ini umpama 'membunuh diri sendiri'.

1) ISU PEMBUNUHAN ALTANTUYA SHARIIBUU, 19 OKTOBER 2006
Saya difitnah telah bersama membunuh mendiang pada tarikh kejadian. Nauzubillah. Bagaimana saya mahu membunuh orang sedangkan cicak jatuh di depan mata pun saya melompat lari. Saya juga takut gelap. Apa lagi saya nak mendaki bukit di tempat yang dikatakan menjadi lokasi pembunuhan itu. Tidak ada daya upaya saya berbuat begitu

Pada tarikh itu juga saya dan Leftenan Kolonel Norhayati Hassan berada di dalam Majlis Berbuka Puasa Dan Penyampaian Bantuan Hari Raya Kepada Anak-Anak Yatim Persatuan Kebajikan Anak-Anak Yatim Islam Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur.

Apabila saya difitnah dan media menyiarkannya, saya tidak diberikan kekebalan. Mungkin ramai orang yang tidak tahu bahawa saya disoal siasat di Bukit Aman selama enam jam gara-gara fitnah itu.

2) CINCIN BERLIAN BERHARGA RM24 JUTA
Saya berani bersumpah, cincin itu tidak ada di tangan saya. Memang cincin itu masuk (melalui kastam) untuk dilihat oleh Maira Nazarbayev yang pada ketika itu berada di rumah saya bagi persiapan majlis pertunangan anaknya dengan anak saya. Beliau adalah 'regular customer' kepada jewelry Jacob & Co.

Perkara ini telah diterangkan secara lebih lanjut oleh Director of Fine Jewelry Jacob & Co., Philip Nassimi. Berlian berwarna biru kelabu seberat 30.11 karat itu telah dihantar pada 15 April 2011 melalui syarikat penghantaran Malca Amit, New York menggunakan penerbangan House Airway, no bil: 1488134 dari ibu pejabat Jacob & Co. di New York ke Kuala Lumpur, Malaysia. Ia sampai pada 16 April 2011.

Setelah dilihat oleh Maira, cincin tersebut dipulangkan dan keluar dari Malaysia melalui pelabuhan Singapura pada 20 April 2011. Ia diuruskan oleh Malca Amit Malaysia dan Singapura. Ia telah dikembalikan ke ibu pejabat Jacob & Co. di New York pada 13 Mei 2011

3) BERJOLI DI LUAR NEGARA
Kebanyakan lawatan saya ke luar negara kerana mengiringi suami menjalankan tugas. Selain itu, saya juga menerima jemputan untuk menyampaikan ucapan oleh negara yang berminat untuk berkongsi apa yang Malaysia lakukan.

Memang kebanyakan negara yang saya dekati ialah negara Dunia Ketiga dan Timur Tengah. Ini kerana negara-negara inilah yang memerlukan pendekatan yang saya katakan tadi. Negara-negara lain seperti Amerika Syarikat, Britain, Perancis, Jepun dan Korea sudah maju dan kaya. Jika mahu berbakti, sudah tentu kita mendekati masyarakat atau negara yang memerlukan idea kita. Kita mahu buat kerja, bukan glamour.

Saya pernah dijemput memberi ucaptama pada Persidangan Antarabangsa Pertama Mengenai Pengurusan Kualiti Menyeluruh (TQM) Dalam Pendidikan Ke12 di Riyadh tahun 2011. Saya juga menyaksikan Memorandum Persefahaman (MoU) Antara Akademi Permata Insan, Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) dan Saudi Arabian Islamic Foundation for Giftedness and Creativity (Mawhiba).

Bagi saya ini adalah pengiktirafan terhadap wanita Islam yang mempunyai pandangan sederhana tetapi moden dan pada masa yang sama tidak melanggar adab kesopanan wanita Timur. Untuk seorang wanita diterima di kalangan pemimpin-pemimpin dunia lelaki terutamnya di Timur Tengah bukanlah sesuatu yang mudah. Apatah lagi mereka sering memandang rendah kepada wanita.

Apabila wanita Islam mempunyai buah fikiran yang boleh dikongsi bersama dan buah fikiran itu sememangnya untuk manfaat rakyat maka mereka memberi penghargaan dengan cara menjemput kita ke negara mereka untuk menyampaikan ucapan. Masakan saya sempat untuk berjoli? Lagipun, saya tidak minat berjoli.

4) PEMBAZIRAN PROJEK PERMATA
Sejarah membuktikan bangsa yang tiada pendidikan akan terus ditindas. Saya percaya orang yang mempunyai pendidikan akan lebih berjaya. Sebagai anak bekas guru, saya faham tentang bagaimana pendidikan berfungsi untuk membentuk keperibadian manusia. Pendidikan harus bermula daripada awal. Justeru, saya mencadangkan penubuhan Permata.

Ini idea baru. Tidak apalah, kalau idea baru memang agak sukar diterima oleh semua orang kerana mereka tidak memahami apa sebernarnya yang ingin kita sampaikan.

Satu lagi masalah ialah sikap penyokong politik yang taksub, kita yang tidak dapat membezakan kerja kemasyarakatan dengan politik. Semuanya mereka satukan. Agak malang apabila kerja-kerja kemasyarakatan seperti Permata dijadikan motif politik.

Saya tidak faham mengapa orang mempertikaikan tentang Permata sedangkan program tersebut adalah untuk kebaikan generasi akan datang. Ada yang marah-marah apabila kerajaan mengumumkan bajet yang besar untuk Permata sedangkan tidak ada satu sen pun duit itu masuk ke poket saya.

5) BERGAYA DENGAN PERHIASAN MEWAH
Seperti kebanyakan isteri pemimpin, saya juga mengiringi suami ke beberapa negara kerana urusan negara. Ada juga yang menjemput saya atas kapasiti sebagai isteri Perdana Menteri. Mereka mahu saya memberi ucaptama tentang pengalaman masyarakat Malaysia terutama yang berkaitan wanita dan pendidikan awal kanak-kanak.

Apabila saya ke negara tersebut, mereka menyambut kami dengan mesra sebagaimana kita melayan mereka apabila mereka ke negara kita. Itulah adab sopan melayan tetamu. Sebagai meraikan kehadiran tetamu, kebiasaannya mereka memberikan cenderamata sebagai kenang-kenangan. Antara cenderamata tersebut termasuklah cincin, jam, perhiasan diri dan sebagainya. Ada yang diberi itu mahal harganya dan ditempah khas.

Apabila orang memberi kita sesuatu, sudah tentu tidak manis untuk menolaknya. Kita mesti menjaga hati mereka apatah lagi kita adalah tetamu. Bagaimana perasaan kita apabila pemberian kita ditolak orang lain? Tentu kita akan tertanya-tanya dengan pelbagai soalan dan merasa kecil hati. Dan, apabila telah diberi, saya pun memakainya. Tak kan nak simpan saja dalam peti besi sedangkan barang-barang yang diberikan itu dengan ikhlas, cantik dan sesuai untuk digunakan. Adalah satu pembaziran jika ia di simpan 'kaku' dalam kotak simpanan.

Saya sedar ramai mata yang memerhati setiap apa yang saya lakukan dan setiap apa yang saya pakai. Itu hak mereka. Saya tidak boleh menghalang. Tetapi, malangnya mereka ini bukan saja memerhati malah memfitnah saya dengan perkara-perkara yang tidak masuk akal.

Pendek kata, saya tidak mampu memuaskan hati setiap orang. Yang penting, saya percaya pada apa yang saya lakukan

6) ISU 'FIRST LADY'
Bagi saya gelaran First Lady tidak menimbulkan sebarang masalah. Misalnya dalam penganjuran Sidang Kemuncak Wanita Pertama, peserta yang dijemput adalah isteri-isteri kepada Presiden, Perdana Menteri atau apa saja gelaran yang diberi kepada pemimpin tertinggi (yang menguruskan pentadbiran negara).

Mereka adalah First Lady atau Wanita Pertama dalam konteks suami yang diberi tanggungjawab serta dipilih rakyat untuk mentadbir Negara. Saya tidak fikir ia sesuatu yang perlu dipertikaikan.

Kita di Malaysia ada institusi Diraja sebagai ketua negara iaitu yang di-Pertuan Agong manakala ketua kerajaan ialah Perdana Menteri. Mirip British yang mana Queen adalah ketua negara manakala Perdana Menteri adalah ketua kerajaan yang dipilih melalui pilihan raya.

Bagi sesetengah negara seperti Amerika dan Perancis, ketua kerajaan dan negara adalah Presiden, maka isteri Presiden adalah Wanita Pertama.

Sekiranya kita menggelar Permaisuri Agong sebagai First Lady atau Wanita Pertama bererti kita telah 'downgrade' status baginda. Kedudukan baginda permaisuri adalah yang kedua selepas Yang Dipertuan Agong. Ini satu kedudukan khas yang diiktiraf dalam perlembagaan kita.

Saya rasa dalam soal ini ramai yang faham. Cuma mungkin ada sesetengah yang sengaja mempertikaikan dan cuba menjadikan ia sebagai isu.

7) ISU MENJADI PERDANA MENTERI KEENAM
Mana mungkin? Saya hanya mahu menjadi isteri kepada Najib Tun Razak. Kalau dia orang biasa pun, saya akan bersama dia. Kalau dia jadi Perdana Menteri itu adalah tanggungjawab dan rezeki yang telah tertulis di Loh Mahfuz. Saya tetap akan berada di sisi dia selagi Allah memanjangkan jodoh antara kami.

Saya rasa pandangan salah ini muncul disebabkan serangan politik. Sudah pasti mereka mempunyai agenda politik tersendiri. Oleh kerana saya paling dekat kepada Datuk Seri Najib, maka saya menjadi sasaran. Oleh kerana saya sentiasa bersama Datuk Seri Najib di mana saja, maka saya dianggap sebagai orang yang menentukan semua polisi negara sama seperti kuasa Perdana Menteri.

Datuk Seri Najib kata, sebenarnya mereka itu mahu mengenakan beliau tetapi sasaran yang paling tepat adalah mengenakan saya dulu. Mereka tak dapat suami, mereka pergi kepada isteri sebab saya tak boleh nak mempertahankan diri.
Orang yang memfitnah saya dan Datuk Seri Najib ada agenda. Mereka mahu tempat Datuk Seri Najib. Bagi saya senang, tak salah setiap orang ada cita-cita. Tapi, caranya kena betul. Jangan sampai menganiaya dan memfitnah orang. Itu salah dan tidak ada etika. Agama juga membenci perbuatan itu.

Pembaca yang amat dikasihi,

Saya tidak pandai menyusun ayat indah untuk menjawab semua fitnah ini. Apa yang lahir, adalah terlintas dari rasa sanubari seorang insan yang dianiaya oleh pihak tertentu.

Saya serahkan kepada Allah. Kalau mereka insaf, syukur Alhamdulillah. Saya sentiasa memaafkan. Tak apalah mereka memfitnah saya, Tuhan akan beri yang baik kepada saya. Ingat zaman nabi dulu, bila orang kutuk baginda, baginda beri pisang kepada orang itu.

Semoga Allah memberkati para pembaca semua.

Sekian daripada saya,

Rosmah Mansor

OKC: Anyway yang terjadi, PR memang dah berjaya mengdoktrin rakyat dengan cerita fitnah yang mereka cipta, ambil masa fikir2 kan lah. lagi pun ramai yang tak sedar, yang bergelar ulamak itu lah yang jual kalimah Allah dan hina nabi serta halalkan bantuan syaitan dan penyokong mereka terima. apa nak hairan jika fitnah ini mereka halalkan, fikir2 kan lah. apa2 pun, girl power dan PR sesat. jika rasa simpati dan tolak fitnah, pls share dan like tanda kita menyokong kebenaran. tq

Monday, February 17, 2014

Yahudi Di Malaysia...Mengapa Penang Jadi Pilihan?


Dimanakah Mereka Tinggal ? Memang sukar menjejaki mereka di tanah air kita.

Yahudi yang pertama telah tiba dan mendiami Malaya adalah Ezekiel Aaron Menasseh. Beliau telah berhijrah dari Baghdad dan tiba di Malaya pada tahun 1895. Menurut sumber, Manasseh mengamalkan kehidupan dan budaya Yahudi selama 30 tahun sehingga selepas Perang Dunia Yang Pertama. 


Ketika itu, bilangan populasi masyarakat Yahudi yang berhijrah dan mendiami Malaya semakin meningkat. Ketika Jepun menyerang Malaya, masyarakat Yahudi telah dipindahkan ke Singapura dan sebilangan telah dibunuh dan dikebumikan ketika pendudukan Jepun di Malaya dan Singapura. Selepas penjajahan Jepun, majoriti masyarakat Yahudi Malaya telah berhijrah ke Singapura, Australia, Israel dan Amerika Syarikat. Pada tahun 1963 hanya terdapat sekitar 20 keluarga yang tinggal di Malaysia.



Merujuk kepada Halakah (tradisi dan hukum Yahudi), hanya anak-anak yang dilahirkan kepada ibu Yahudi boleh dikira sebagai orang Yahudi. Oleh itu, seseorang yang mempunyai bapa Yahudi tetapi ibu bukan Yahudi tidak akan diterima sebagai Yahudi. 

Walaupun pemelukan agama boleh dipertimbangkan bagi sesetengah kes (umpamanya anak angkat atau anak kepada ibu bapa pemeluk agama Yahudi), kanak-kanak yang memeluk agama itu biasanya akan ditanya adakah mereka hendak mengekalkan agama Yahudi selepas mencapai kedewasaan keagamaan, iaitu umur 12 tahun untuk perempuan, dan 13 tahun untuk lelaki. Piawai ini diamalkan oleh kedua-dua agama Yahudi Konservatif dan Ortodoks.

Rumah ibadat Yahudi (Synagogue) di Penang terletak di Jalan Nagore telah ditutup pada tahun 1976. Penutupan ini adalah disebabkan masyarakat Yahudi yang pada ketika itu tidak dapat melakukan ibadat Minyan, di mana terdapat seramai 10 orang lelaki berkumpul untuk beribadat secara beramai-ramai. Kini, dianggarkan terdapat 100 orang Yahudi di Malaysia dan kebanyakkan mereka adalah pelarian dari Russia. Kebanyakkan dari mereka telah berhijrah ke negara lain disebabkan oleh semangat Anti-Semetik yang kuat dan polisi anti-israel yang diperkenalkan oleh Kerajaan Malaysia yang bermula sejak tahun 1970.


Bekas Synagogue di Jalan Nagor, Pulau Pinang


Jalan Yahudi (Jew Road) di Penang dimana terdapat majoriti masyarakat Yahudi yang mendiami kawasan tersebut telah ditukarkan nama kepada Jalan Zainal Abidin. Keadaan ini telah menyebabkan entiti Yahudi yang ada hilang. Kini legasi yang tinggal dari masyarkat Yahudi di Malaysia hanya Tanah Perkuburan Yahudi dan Rumah Ibadat Synagoggue yang tidak digunakan lagi.


Bangunan di atas disyaki menjadi tempat persembunyian Yahudi di Kuala Lumpur berdasarkan simbol star of david yang sinonim dengan Yahudi. Mereka mengunakan taktik berselindung di sebalik Curry House.

Keturunan masyarakat Yahudi Malaysia yang tinggal kini menetap di Singapura, Australia, Kanada, New Zealand, United Kingdom dan Amerika Syarikat (terutamanya di New York) dan bilangan populasi mereka sehingga kini tidak diketahui. Majoriti masyarakat Yahudi Malaysia berkomunikasi di dalam Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris dan juga ada juga yang boleh berkomunikasi di dalam bahasa Yiddish, Parsi, Hebrew dan juga Bahasa Arab.

Tanah Perkuburan Yahudi di Penang telah diwujudkan pada tahun 1805 dan adalah dipercayai merupakan tanah perkuburan Yahudi yang tertua di Malaysia. Ianya berukuran 38,087 kaki persegi dan terletak di Jalan Zainal Abidin (sebelum ini dikenali sebagai Jalan Yahudi). Jalan ini merupak jalan kecil yang terletak di antara Jalan Burmah dan Jalan Macalister di Geroge Town. 

Kubur tertua bertarikh 9 Julai 1805 yang juga dipercayai kubur tertua di Tanah Perkuburan Yahudi itu. Kubur yang dimiliki oleh Puan Shoshan Levi. Dianggarkan terdapat 106 buah kubur dan kubur yang paling baru dibina adalah pada tahun 1978. Boleh dikatakan, tanah perkuburan ini dibina khusus untuk maysarakat Yahudi di sini. Walllahu’ A lam.

Sunday, February 16, 2014

Siapa Yang Berani Tampar Teresa Cock??


JENAYAH atau bukan jenayah? Kalau mengikut Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, tawaran RM1,200 untuk sesiapa yang berani menampar Teresa Kok, bukanlah satu jenayah.

Tetapi kenyataan menteri itu segera disangkal oleh sesetengah pengamal undang-undang yang menegaskan bahawa tawaran tersebut jelas berbentuk intimidasi jenayah dan hasutan keganasan.

Itu adalah kesalahan di bawah Seksyen 503 dan 505 Kanun Keseksaan, yang sekiranya disabitkan akan membawa hukuman penjara dua (2) tahun atau denda atau kedua-duanya.

Semuanya gara-gara tindakan sekumpulan NGO Islam yang berasa amat marah dengan klip video Teresa ‘Onederful Malaysia’ sehingga membuat tawaran berkenaan dan menganggap YB DAP Seputeh itu biadab.

Walaupun polis sedang menyiasat kumpulan NGO tersebut pemimpin mereka tetap tegas dan tawaran RM1,200 itu masih dibuka, sambil berkata: “Kami bersedia menghadapi tindakan undang-undang.”

Namun setakat ini, sudah lebih dua minggu tawaran dibuat, belum ada yang berani menampar Teresa yang masih belum berpunya itu. Siapa agaknya yang akan dapat RM1,200 itu?

MARAH betul kumpulan NGO Islam itu terhadap klip sepanjang 11 minit 30 saat yang dikeluarkan oleh YB berkenaan sempena Tahun Baru Cina, yang dikatakan antaranya menyindir isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor.

Tidak sahaja menawarkan wang tunai RM1,200, NGO-NGO tersebut juga berdemonstrasi sambil menyembelih ayam. Seperti yang dilaporkan media, darah sembelihan itu dilumurkan pada kain rentang yang mengandungi gambar beberapa pemimpin DAP.

Maka ada yang bertanya, apakah tindakan NGO tersebut mencerminkan sikap Islam? Apa perlunya sembelih ayam dan melumurkan darah ayam pada wajah pemimpin-pemimpin DAP tersebut.

Saya tidak arif sangat mengenai hukum-hakam agama, juga tidak tahu undang-undang kanun jenayah yang boleh dikaitkan dalam isu ini. Biarlah mereka yang arif menentukan perkara ini.

Namun, bagi orang biasa yang tidak menjadi ahli mana-mana parti, semua ini adalah satu lagi sandiwara @ drama politik yang tidak berkesudahan. Walaupun rakyat sudah meluat dengan drama seperti ini, pelakon-pelakon yang terlibat patut juga diberi anugerah.

*BAGI sesetengah orang tawaran RM1,200 dan sembelih ayam itu boleh menghangat dan merancakkan lagi suasana politik menjelang Pilihan Raya Kecil Dun Kajang pada 23 Mac ini.

Sepatah kata seorang penganalisis politik, tindakan sekumpulan NGO Melayu berkenaan hanya memberi kempen tambahan kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim menjelang PRK Dun Kajang itu.

Ini secara tidak langsung telah memberi kempen percuma kepada Anwar, kerana harus diingat masyarakat di Kajang berada dalam kategori bandar yang sentiasa terdedah dengan perkembangan terkini negara, mereka dengar dan mereka tahu.

AKHIR kalam, walaupun hari penamaan calon belum tiba, Anwar sudah rancak mengadakan pertemuan di Kajang. Ketua pembangkang yang juga bakal calon PRK itu menegaskan kempen yang dilakukan tidak menyalahi undang-undang.

“Kalau ikut kenyataan Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya, Tan Sri Aziz Yusof, ceramah yang saya buat sekarang tidak melanggar mana-mana Akta Pilihan Raya. Kalau polis hendak siasat, siasatlah,” katanya dalam satu ucapan di Kajang beberapa hari lalu.

Katanya dia bukan berkempen hanya “sesi penerangan bertujuan menjelaskan tentang beberapa isu kepada orang Kajang.”

Kalau begitu, parti-parti lain pun bolehlah mengadakan ‘sesi penerangan’ seperti Anwar.

-Orang Kampung Cyber #PRK Kajang

Friday, February 14, 2014

Janda Tip Top PKR Sudah Berubah



Nurul yang dulu sememeh..sekarang wow!! Confirm ramai anak cina mata sepet atau anak teruna pak lebai PAS tergila-gila nak ngorat janda berhias ni..

Namun, tak sangka ramai jugak yang salahkan UMNO bila gambar ni keluar..Kononnya UMNO sengaja mahu mengaibkan si Nurul Janda ni..Ada ke gambar ni mengutuk?? Macam cantik jer..macam comel jer!!

Husam kalau nak ekjas kena lah bodek Anwar dulu...kuikuikui...

Wednesday, February 12, 2014

Bila Jadi MB Anwar Akan Reject Azmin, Lepas Tu Singkirkan Azizah Pula..


Sebelum PRU-13, Anwar ada membuat kenyataan bahawa beliau akan bersara dari politik sekiranya tidak berjaya merampas Putrajaya. Kononnya beliau telah ditawarkan jawatan Pensyarah di Perancis walaupun kelayakannya hanyalah Ijazah Pengajian Melayu tahap cukup makan. Kenyataan tersebut sedikit sebanyak memperlihatkan perwatakan pemimpin yang matang yang tahu bila masanya untuk berhenti.

Namun, rakyat Malaysia lebih mengenali siapa Anwar iaitu beliau adalah seorang penipu tersohor. Hampir tiada satu kenyataan pun yang keluar dari mulutnya yang boleh dipercayai.

Justeru kita tidak hairan apabila Anwar kalah dalam PRU-13, beliau tidak mengotakan kata-katanya untuk bersara, sebaliknya cuba merampas kuasa melalui jalanraya kerana terlalu kempunan untuk menjadi Perdana Menteri. Beberapa siri demonstrasi diadakan termasuk mengerahkan penyokongnya berguling di dalam jerebu untuk tujuan itu. Kesudahannya Anwar terpaksa juga mengangkat sumpah sebagai Ketua Pembangkang, dan bukannya Perdana Menteri.

Hari ini, Anwar tidak lagi bercakap tentang persaraan tetapi beliau ingin menjadi Menteri Besar pula. Katanya, beliau ingin membuktikan kepimpinannya melalui Selangor yang merupakan negeri paling kaya di Malaysia. Kononnya, dengan cara inilah maka beliau dapat mempertontonkan kepada rakyat ‘cara pemerintahannya’ yang jauh lebih baik dan lebih telus dari BN.

Bagi mencapai matlamat ini, Anwar telah membazirkan jutaan wang rakyat untuk mengadakan Pilihanraya Kecil di Kajang. Anwar juga perlu menyingkirkan Khalid Ibrahim. Sebelum itu, 23 kakitangan PKNS yang tidak bersalah telah terlebih dahulu menjadi mangsa penyingkiran dalam kemelut politik PKR ini, apabila mereka dibuang kerja tanpa sebab bagi membolehkan pemimpin atasan parti menjalankan agenda masing-masing.

Pun begitu, pada mulanya, apabila ditanya mengenai jawatan MB, Anwar tetap memilih untuk berbohong kononnya beliau tidak menginginkannya.

Bagaimanapun, dalam wawancara yang dikendalikan wartawan BFM dan The Edge yang disiarkan media rasmi kerajaan negeri Selangorkini pada 31 Januari lalu, Khalid berkata “Sebenarnya Anwar melihat melangkaui jawatan MB. Di penghujung cerita, matlamat ialah peringkat Persekutuan dengan menjadikan Selangor sebagai batu loncatan.”

Anwar kemudiannya mengaku mempunyai perancangan untuk menjadi MB dalam wawancara dengan Australia Network Newsline baru-baru ini.

Kemudiannya, dalam wawancara dengan sebuah portal, Ant Daily, yang dipetik oleh Antarapos semalam, Anwar menyatakan bahawa beliau sedang menimbang untuk ‘bertanding’ jawatan Presiden PKR dalam pemilihan parti itu tak lama lagi.

Alasan Anwar, Wan Azizah sudah lama ingin bersara dan bahawa jawatan Ketua Umum yang disandangnya hanya ‘dicipta’ untuk beliau, yang pada ketika dipenjara. Dalam kata lain, Wan Azizah sejak dari awal lagi hanya dilantik menjadi Presiden atas dasar ‘sementara’ iaitu sehingga Anwar dibebaskan dan layak mengambil-alih jawatan itu darinya.

Nampaknya, Anwar bukan sahaja tidak jadi bersara, tetapi ingin menjadi MB, kemudian Presiden parti dan pastinya matlamat utamanya tetap jawatan Perdana Menteri. Benarlah kata sahabat Anwar, Jusuf Kalla dari Indonesia, iaitu ‘Anwar sudah gila’, akibat terlalu tergila-gilakan kuasa.

Anwar mungkin mengambil sikap ‘membujur lalu melintang patah’ kerana ‘alang-alang menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan’. Apa yang pasti ialah Anwar telah menghabiskan hampir keseluruhan hidup dewasanya untuk merebut jawatan Perdana Menteri dan beliau jelas enggan mengalah kepada takdir.

Anwar bermimpi menjadi Perdana Menteri Biseksual pertama di sebuah negara Islam dan Anwar berazam untuk membalas dendam kepada mereka yang telah menggagalkan usahanya selama ini. Anwar tidak sanggup mati tanpa merasai empuk kerusi Perdana Menteri dan membiarkan musuhnya menang.

Untuk itu, semua orang perlu memberi jalan kepadanya – Lee Chin Cheh, kini bekas ADUN Kajang, Khalid Ibrahim Menteri Besar Selangor sekarang dan isterinya sendiri yang juga Presiden PKR iaitu Wan Azizah terpaksa meletak jawatan. Tidak mustahil, sekiranya laluan yang dibuka mereka ini masih belum dapat melonjakkan Anwar terus ke kerusi Perdana Menteri, maka Anwar akan meminta penyokongnya mengadakan demonstrasi dengan berkorban nasib, keringat, darah, nyawa dan juga maruah mereka, bagi membina jambatan untuknya ke Putrajaya

Tuesday, February 11, 2014

Manusia Lahabau Negeri Sembilan Yang Patut Kita Tolak


Inilah barisan muka-muka lahabau yang menyokong apa saja tindakan nyonya Seputeh yang menghina Melayu. Sedih sesangat bila tengok muka-muka melayu yang jadi hamba politik cina DAPig yang jelas ingin menghapuskan bangsa pribumi Melayu dari tanahair ini.

Inilah empar melayu bodoh yang bila suruh angguk dia angguk, suruh jilat jubur Anwar pun diorang sanggup jilat...

Tuesday, February 4, 2014

Kajang Pak Anwar Kajang Melipat Orang Kajang..kahkahkah!!


Nampaknya banyak pihak yang marahkan kepada Anwar Ibrahim atas keputusannya bertanding di kerusi Dewan Undangan Negeri Kajang.

Bukan itu sahaja, malah sekutunya, PAS juga menghentam Anwar yang dianggap rakus, gelojoh dan tamakkan kuasa sehingga menyusahkan rakyat dan juga Pembangkang.

Anwar sanggup membazir wang dan masa rakyat tatkala isu kenaikan kos sara hidup hangat diperkatakan. Baginya, 'survival' politik dirinya sendiri jauh lebih penting daripada menangani masalah rakyat yang lebih serius.

Malah tindakan beliau meminta Lee Chin Cheh mengosongkan kerusi DUN Kajang bukan dibuat atas dasar darurat tetapi bagi membolehkannya mendapat lebih kuasa dan pengaruh.

Simpati harus diberi kepada rakyat Kajang yang memilih calon PKR pada Pilihan Raya Umum ke-13 lalu tetapi beginikah pembangkang membalas budi pengundi…?

Anwar sanggup mengorbankan sebuah kerusi hanya kerana hendak menyelesaikan masalah kronik antara Menteri Besar Khalid Ibrahim dan Pengerusi PKR Selangor Azmin Ali.

Benarkah dengan pengosongkan kerusi Kajang dapat merungkaikan kemelut Khalid-Azmin dan bagaimana pula caranya…?

Anwar sah sah tidak boleh menjadi menteri besar menggantikan Khalid kerana ia bercanggah dengan undang-undang tubuh Selangor yang mewajibkan penjawat anak jati kelahiran negeri itu.

Lagipun kuasa mutlak perlantikan Menteri Besar terletak di dalam tangan sultan.

Malah Khalid pandai bermain politik 'survival' dengan Anwar dengan mengikut sahaja kata Boss politiknya tetapi beliau sendiri tegas menyatakan pendirian tidak akan meletakan jawatan.

Kalaupun Khalid mengundur diri tidak semestinya kerusi tersebut akan kekal di dalam tangan PKR.

Azmin juga tidak layak menjadi Menteri Besar kerana walaupun beliau anak Selangor tetapi lahir di Singapura.

Lagipun pemecatan beliau dari PKNS sebagai anggota lembaga pengarah membangkitkan isu ketelusan samada Azmin terbabit dalam gejala rasuah dan penyelewengan kuasa.

Sudah tentu Khalid memegang banyak rahsia penyelewengan Azmin di Selangor dan akan menggunakan maklumat ini sekiranya kedudukan beliau tercabar.

PAS juga awal-awal sudah menyatakan jika Khalid berundur ia akan meminta Sultan melantik wakilnya ke jawatan itu.

Hujah PAS agak sukar untuk ditolak kerana parti itu mempunyai majoriti kerusi daripada PKR. Mereka berkompromi dengan PKR hanya kerana ia sudah memerintah Kelantan manakala DAP mentadbir Pulau Pinang. Walaupun pahit hendak ditelan PAS terpaksa juga memberi laluan kepada PKR di Selangor.

Dengan percaturan politik 'kangkung' yang dimain oleh Anwar menyebabkan peluang parti itu untuk terus memegang jawatan itu mungkin tergugat sekiranya Khalid meletak jawatan.

Disebabkan ini ada pihak yang sudah melabel PKR sebagai 'Parti Kangkung Rakyat' kerana gemar suka putar belit dan mengamalkan politik kepentingan peribadi. Jika dibaca komen-komen pemimpin PKR untuk menjustifikasikan tindakan Anwar boleh layak masuk pertandingan Maharaja Lawak MEGA….

Azmin mengatakan rakyat Kajang bertuah kerana mendapat calon yang bertaraf pemimpin dunia kerana bukan sahaja pemimpin hebat di Malaysia tetapi juga di kalangan negara-negara Timur Tengah.

Jika begitu, elok sahaja Anwar berhijrah ke mana-mana negara Arab kerana sudah tentu tidak jadi masalah rakyat di sana memilih beliau sebagai Perdana Menteri atau lebih baik lagi sebagai Raja.

Komen beliau juga menghina Lee yang menjadi AdUN sebelumnya yang tidak dihargai pengorbanannya kepada parti malah direndah-rendahkan martabatnya di mata penduduk rakyat Kajang….

Jika Anwar jadi AdUN Kajang sekalipun pada usia 67 tahun bagaimana beliau mahu ke hulu ke hilir memberi khidmat secara berkesan kepada pengundi di Permatang Pauh dan juga di Selangor…?

Semua ini perlu difikirkan rakyat mengapa mereka harus terus mengundi Pembangkang kerana buktinya sudah cukup jelas pengundi telah dikangkungkan….!

PENGUMUMAN

Dalam Memperjuangkan Martabat Bangsa dan Maruah Melayu
Jejaka Berharapkan Kepada Rakan-Rakan Sepanji Bersatu Demi "Amar Mak'ruf Nahi Mungkar!!"