Jadi Geng OKC

Join OKC Networkedblog Team

Thursday, November 20, 2014

Bila Cadangan Bodoh Dalam Pelan Pembangunan Kerajaan Jadi Pilihan..

Gua tertarik dengan BERITA berKENAan penutupan OPERASI Hentian Putra yang mengendalikan BAS-BAS EKSPRES ke Pantai Timur.. Dalam beBERAPA ASPEK yang diNYATAkan, kita SETUJU dengan penutupan OPERASI di Hentian Putra yang sudah lebih 30 TAHUN itu.. 

Namun begitu, memang HARAM JADAH untuk BAHAGIAN Pengurusan HARTANAH JPM ini memindahkan pulak OPERASI BAS-BAS EKSPRES ini ke TBS.. NAMPAK sangat mereka di JPM ini nak meMUDAHkan KERJA mereka tanpa kena berFIKIR dan BUAT 'Feasibility STUDY'!


Agaknya BUDAK PTD manalah kat JPM tu yang mengemukakan IDEA BANGANG sebegini? MUDAHnya CARA mereka berFIKIR.. TUTUP dan ARAHkan berPINDAH? Agaknya mereka INGAT ini macam HALAU orang 'HOMELESS' kot? Ini ke yang diKATAkan SLOGAN RAKYAT diDAHULUkan keBANGANGan diTUNJUKkan dalam KONTEKS sebegini? HE!HE!HE!

Kenapakah agaknya TBS diBINA? Kenapa tak diGUNAkan aje Puduraya tuh sePENUHnya? Kenapa kena BINA seBUAH TERMINAL BAS yang KHUSUS untuk ke arah selatan? JAWABnya kerana KL dah terLALU SESAK dengan kenderaan hingga amat MUSTAHIL untuk seBUAH TERMINAL BAS yang BESAR berOPERASI di tengah-tengah BANDARAYA ini.. Mungkin semasa TBS diBINA, BUDAK PTD di JPM yang mengemukakan IDEA BANGANG ini belum lepas SEKOLAH lagi kot?


Bila keluar IPT aje, kena pulak yang SPESIS ANAK-ANAK VIP tuh MUDAH aje MAK BAPAK mereka REKOMENkan jadik PTD.. Lepas tuh kasi IDEA BANGANG sebegini kerana menyangka mereka ajelah SPESIS yang LAYAK menjadik PTD atau KERJA dengan JPM pasal orang lain tak BELAJAR seperti mereka kot?

KL dah terlalu SESAK.. Kita SETUJU bahawa TERMINAL BAS seperti Puduraya dan Hentian Putra perlulah diTUTUP.. Namun begitu, TIDAK ada orang di KL ini yang BANGANG untuk PERCAYA bahawa memindahkan OPERASI BAS ke Pantai Timur di TBS mampu mengurangkan keSESAKan di KL.. BAS-BAS ini terpaksa berpatah BALIK samada menerusi MRR2 atau mana-mana JALAN menuju ke Plaza TOL Karak sebelum meneruskan perJALANan ke Pantai Timur.. Apakah ini akan mengurangkan keSESAKan di MRR2? Ini jugak menambahkan KOS bagi pengGUNA samada dari segi MASA dan jugak dari segi jauh JARAK perJALANan..


Penumpang BAS EKSPRES ke Pantai Timur dari arah PJ, Segambut, Ampang, Wangsa Maju dan tengah KL pulak kena berSESAK ke TBS untuk NAIK BAS sebelum BAS terSEBUT berpatah semula menghala ke Plaza Tol Karak.. Macam kena 'GOSTAN' dulu BARU boleh ke DEPAN.. BIJAK ke NAMAnya tuh? 

Bukankah lebih BAIK diBINAkan seBUAH lagi TERMINAL di Gombak KHUSUS untuk BAS-BAS EKSPRES ke Pantai Timur?Lebih BAIK lagi jika ianya berDEKATan dengan Putra LRT di sana? KATA nak menDAHULUkan RAKYAT? Atau sememangnya nak menyusahkan RAKYAT pasal RAKYAT di Pantai Timur bukan SOKONG kerajaan sangat?

No comments:

PENGUMUMAN

Dalam Memperjuangkan Martabat Bangsa dan Maruah Melayu
Jejaka Berharapkan Kepada Rakan-Rakan Sepanji Bersatu Demi "Amar Mak'ruf Nahi Mungkar!!"