Jadi Geng OKC

Join OKC Networkedblog Team

Saturday, September 7, 2013

Ketua Pemuda Rasah Ghaib di Majlis Kenduri MB

Dalam sibuk-sibuk makan kenduri rumah Menteri Besar N.Sembilan, YAB Dato' Seri Utama Haji Mohamad Hj Hasan, geng OKC terjenguk-jenguk panjangnya leher mengintai-ngintai kot-kot ternampak mantan Ketua Pemuda N.Sembilan si Helmi tu.

Manalah tau, boleh jugak ngulur tangan bersalaman dengan dia tu. Untung-untung bergambar dengan Ketua Pemuda UMNO Rasah ni.. Naik teleng leher tapi memang kompom mamat ni takde..tak datang kenduri rumah Pengerusi BN nampaknya..Aduiyaiii tak pandai cover line tul si Helmi ni..datang jel ah!

Donga khabar, kengkawan lah bercerita, kata Helmi ni masa bertanding Ketua Cawangan, seri 40 - 40, tak lah hebat mano pun Helmi ni , lawan ngan pak sedaro eh yang tak ado namo dan wang ringgit pun buleh draw, macam mano nak lawan ketua pemuda UMNO Malaysia, atau EXCO Pemuda Malaysia, kalau lawan ngan Pak sedaro yang serba kekurangan pun Helmi ni tak boleh monang?

Ado yang tanyo OKC, apo yang minat sangat tulis pasal Helmi ni?.. Bukan apo...lain bona den tengok dia ni, mana ado sorang ketua pemuda UMNO negeri masa PRU tak nampak batang hidung!

Tak tahu lah kot dio buek kojo belakang tabir, tapi yang di mengkedarah semua hasil UMNO. Den masih tak puas satu je, bilo dio kempen cakap jangan Undi Pemimpin kita, kalau den salah, harap si Helmi ni jelaskan lah kek blog den ni.. Den cabar dia muncul berikan pencerahan. Ni nak posan ngan orang kek Cawangan dio, eloklah bagi pak sedaro Helmi monang, bagi lah satu undi , jadikan 41 -39 pun cukuplah.....

No comments:

PENGUMUMAN

Dalam Memperjuangkan Martabat Bangsa dan Maruah Melayu
Jejaka Berharapkan Kepada Rakan-Rakan Sepanji Bersatu Demi "Amar Mak'ruf Nahi Mungkar!!"