Jadi Geng OKC

Join OKC Networkedblog Team

Tuesday, November 8, 2011

Akibat Kantoi Bard Macam Mana Nak Cover Line Lagi ??

 
Ini masalahnya bila dah kantoi.Bagaimana caranya nak cover line.Sesiapa yang ada idea tolong segera pass kat kawan kita Chegu Bard@ Badrul Hisham Shaharin, PKR yang juga mengepalai Solidariti Anak Muda Malaysia .

Bukan apa kesian tengok dia tengah mengelupur nak kambus lobang yang digalinya tentang isu dakwa anak Perdana Menteri belanja RM 200,000 masa Persidangan Kemuncak Ketua-Ketua Kerajaan Komenwel (CHOGM) di Perth Australia.

Ada kawan-kawan dalam PKR sendiri yang telefon gelak berguling-guling bercerita tentang gelagat Chegu Bard.

Kata depa kalau nak cipta nama dan bodek bos pun akai mesti panjang dan tak kasi malu diri sendiri secara terlampau gitu.

Ini semua gara-gara dia terperangkap setelah tanpa usul periksa menjadi pelopor war-warkan berita di sebuah akhbar Australia,The West Australian yang melaporkan kononya anak gadis PM membeli belah sakan masa ikut ke sidang CHOGM.

Kini akhbar itu sendiri sudah membuat penjelasan laporan itu tidak betul dan anak PM tidak ada di Perth masa sidang berkenaan.

Jadi mana Chegu Bard nak sorok muka?

Kalau jadi burung ostrich senang boleh gali lubang sumbat kepala masuk.

Sebaliknya Chegu Bard pilih untuk mati tegak berdiri.

Dia tak mengaku kalah dan kini korner pula cetuskan dakwaan kononya episod laporan akhbar The West Australian dirancang sebagai satu trategi media PM.
“Kecualilah ia memang menjadi strategi permainan perang saraf baru di mana (Najib) rancang media (supaya) lapor salah dan kemudian media tersebut minta maaf dengan harapan memadam sekali isu besar,” tulis Chegu Bard dalam blognya seperti dilapor Keadilan daily (pertikan laporan itu dibawah).

Ini memang sudah masuk class maharaja lawak mega.

Kita pun faham sangat mana mungkin Chegu Bard mahu kelihatan dirinya terbarai ataupun mengaku kantoi.

Bukankah dia juga kini kan sibuk mempromosi buku pasal dakwaan cincin isteri Perdana Menteri bernilai RM24 juga.

Ini pun kisah kantoi juga tapi dia tetap terus nak terjun dengan labu-labunya.

Menipu ke ..membohong ke..fitnah ke..janji kasi hemtam PM dan isteri.

Ini caranya untuk dia mencipta nama.

Ikut cakap kawan-kawan dalam PKR, Chegu Bard kini terpaksa kerja extra keras setelah tewas dalam pemilihan jawatan Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) kepada Shamsul Iskandar Md Akin tidak lama dulu.

Jangan lupa dia adalah antara yang paling vokal mendakwa ada kong kali kong dalam pemilihan PKR yang riuh dengan peristiwa baling kerusi dan bergaduh dulu.

Cakap berdegar-degar…lepas gempak sana sini….anihnya terus senyap dah tak bunyi apa langsung.

Kawan-kawan dalam PKR tahu sangat dia frust menongging kalah.

Kata mereka malah sudah tersebar cerita mengatakan dia sudah main dengan idea nak keluar PKR kerana fedup.

Namun al-kisahnya dia terpaksa tekan brek setelah pusing kiri pusing kanan dikatakan tersedar campak ke dalam parti lain pasti dirinya tak laku sekupangpun…maka dia termonggeng dan terus cuba menyusur akar balik dalam parti.

“Kalau ye pun…agak-agaklah…jangan kasi malu company macam Chegu Bard,”kata kawan tadi yang jenuh dok tahan gelak bila cakap tentang gelagat dia.

PANASSS.. YB Zul Nordin Dedahkan Perihal Pusara Ibrahim Libya Berbau Wangi!!! PAS Kantoi!!!


 
Terlebih dahulu, GT ingin memohon ampun dan maaf kepada keluarga arwah Ibrahim Libya kerana artikel ini. Bukan menidakkan sensitiviti seluruh keluarga yang terbabit dalam tragedi Memali, akan tetapi ada sesuatu yang penting untuk dikongsi bersama. Debat Rakyat malam tadi telah menjadi saksi, betapa politik sundal PAS telah diaplikasi, waima Islam dan kematian dilacurkan sekalipun, ia adalah halal demi undi! Al halalku wal haram mu. 

GT tersentak tatkala YB Zul mendedahkan perihal, atau rahsia tentang pusara arwah Ibrahim Libya yang berbau wangi. Dihebahkan ibarat angin lalu membawa berita ke seluruh pelusuk, bahawasanya pusara arwah yang berbau wangi adalah tanda matinya seorang fisabillillah. 


Apa yang berlaku sebenarnya? 

Pusara itu sebenarnya telah disiram dengan minyak wangi (minyak atar) bergred tinggi pada setiap hari selepas subuh sejak pengkebumian arwah oleh Ustaz Omar Khalid, seorang ulama PAS!!! Itulah yang menjadi punca, mengapa ramai yang ziarah pusara arwah pada awal kematiannya tercium bau harum!!!

Pengakuan ini dibuat sendiri oleh Ustaz Omar Khalid di depan YB Zul, kerana beliau enggan lagi berterus-terusan menanggung dosa akibat perbuatan sejijik itu demi meraih simpati dan undi orang Islam, dan Melayu. Ustaz Omar menafikan sebarang bentuk syahid, kerana tanda-tanda syahid itu adalah ciptaan PAS semata-mata.

YB Zul menambah lagi bahawasanya apa yang Ustaz Omar Khalid buat adalah arahan dari kepimpinan PAS pada waktu itu. 

Membawa anda sejenak, untuk sama-sama kita fikirkan. 
Arwah difatwakan syahid. Tidak dimandikan, tidak dikafankan, dan pusaranya pula dijadian mainan politik oleh PAS. Siapa yang akan bertanggungjawab nanti di SANA? 

Setelah difatwakan syahid bertahun-tahun lamanya, pada muktamar PAS yang lalu, Hadi Awang pula berkata RUPANYA tiada tuntutan negara Islam dalam Al Quran!!! 

Soalan GT, siapa nak tanggung dosa mengkafirkan UMNO bertahun-tahun lamanya, kononnya tidak mahu menegakkan negara Islam? 

Andai benarlah dakwaan Hadi Awang, selama ini perjuangkan penubuhan negara Islam berdasarkan kitab apa? kitab KAMASUTRA? buku PERMATA YG HILANG? 

Dan apa pula status kematian Ibrahim Libya yang mati atas dasar memperjuangkan negara Islam PAS, akhirnya pemimpin PAS sendiri berkata negara Islam tiada dalam Al Quran? 

Itulah sedikit sebanyak intipati yang GT sempat recall dalam program DEBAT RAKYAT malam tadi. 

Sesungguhnya, politik sundalan dan gampangan PAS sudah melangkaui sempadan akidah. Dan demi undi, segala hukum dan fatwa dipermainkan. 

PAS sesat!!! Tolak PAS, Islam Selamat!!!
 

NIK AZIZ JAWAB ISU KIT SIANG HINA RAYA HAJI.. 'TAKPE.. ITU HAK RAKAN KITA..!!'

Melayu CinDia terkejut dengan paparan beberapa blog yang menyiarkan artikel mendakwa salah seorang peminat Lim Kit Siang telah memberi komen di dalam blog Penasinat DAP itu menghina Sambutan Hari Raya AidilAdha. Komen tersebut mendakwa seolah2 Islam Agama yang kejam dan zalim menyembelih lembu disaksikan umat Islam yang turut serta menanti daging diberikan. Pada mulanya, mungkin komen tersebut sememangnya dipamerkan secara automatik. Rupa2 nya tidak. Setelah komen dihantar, komen tersebut akan dibaca oleh beliau terlebih dahulu sebelum dipamerkan. 

Bermakna Kit Siang telah membaca terlebih dahulu. Kenapa beliau approve komen sedemikian walhal ianya boleh dibuang. Atau Kit Siang sengaja mahu ianya dipamerkan sebagai mesej buat parti PAS bahawa DAP termasuklah barisan penyokong2 parti tersebut tidak dapat menerima sebarang pandangan, cara hidup, apatah lagi sistem Perudangan Islam sama sekali? Mungkin Lim Guan Eng sedang menghubungi abang kesayangan beliau Mat Sabu untuk mempertahan kenyataan bapanya. Iyelah, kalau Mat Sabu kata Guan Eng itu disayang sama seperti adiknya sendiri, sudah tentu ayahnya juga disayang.

Tolak Hudud, Tak terima Sistem Perundangan Islam sedia ada di Negara kita, kini hina Sambutan Hari Raya yang turut disambut umat Islam seluruh dunia. Apa dakwah yang kamu beri pada DAP wahai PAS? Politik tetap politik. Dah pulak guna jaja Agama Islam untuk kepentingan politik. Kemudian bekerjasama dengan Parti yang menolak Agama suci Islam. Menipu dan terus menipu rakyat.

sempena menyambut hari raya Aidiladha dan umat Islam menyempurnakan ibadah korban,umat Islam sepatutnya berkorban untuk korbankan kafir2 laknat sperti lim kit siang dan babi2 lain yang ada diMalaysia ni supaya umat2 Islam diMalaysia ni tidak ada masaalah langsung yang ditimbulkan olih sikafir laknat ini.

DAP kafir harbi yg berjaya menjinakkan PAS. Eti kata PAS gagal mentarbiah DAP. Takguna lagi org Melayu/Islam bersama PAS kerna PAS sudah ada janji rahsia dgn DAP.

kita sembelih lembu tuh sebab korban, bila masa pulak kita nak sound2 kalau dorang sembelih babi, cuma yang bangang nya dah sembelih babi pastuh sisa2 najis buang ke sungai, pastuh kerajaan kena belanja berpuluh juta nak cuci sungai. Bodoh bangang bangsat, bab macam ni pun tak tau tp berangan nak mentadbir negara??pegi mampus la pakatan.

Yang lazim dikatakan oleh ulamak pas ialah 'tak mengapa mereka tak faham islam'. Mungkin ahli pas juga tak berapa faham tentang islam. Pas adalah agama yg itu mereka faham. Nil Aziz dah kata 'ayat2 al quraan semuanya politik'. Quraan diturunkan untuk Pas berpolitik.

sebenarnya dah sampai kita korbankan kafirun di malaysia ni. jangan tunggu nanti jadi macam palestin atau singapura. bila dah jadi bangsa lemah apa yang boleh kita buat. tak heran kalau sibangsat ni memerintah askar semuanya dari bangsa cina dan keling dan akan cetas melayu dan islam satu persatu. lihat singapura tu

PENGUMUMAN

Dalam Memperjuangkan Martabat Bangsa dan Maruah Melayu
Jejaka Berharapkan Kepada Rakan-Rakan Sepanji Bersatu Demi "Amar Mak'ruf Nahi Mungkar!!"