Jadi Geng OKC

Join OKC Networkedblog Team

Wednesday, August 11, 2010

LAYAK KO BANGSO HAMPEH BELO BANGO MOLAYU?


JEJAKA AGAK KELIRU DENGAN KENYATAAN HJ HADI NI. KENAPA SECARA TIBA-TIBA AJE BERUBAH ARAH...TERINGAT UNTUK MEMBELA KEPENTINGAN BANGSA PULA?

KESIAN SUNGGUH...PUASLAH OSTAD-OSTAD PUAK JUAK PAS PERINGKAT RENDAH BERTUNGKUS LUMUS SIANG DAN MALAM TANPA HENTINYA BERJUANG DALAM BLOG-BLOG, FORUM DAN FB NAK MEMBUKTIKAN BAHAWA MENGUTAMAKAN BANGSA TU ASSOBIYAH. TETIBA HJ HADI PULA BIKIN SPOIL, DAH BERUBAH JADI PEMBELA HAK BANGSA PULA. ISSHHH..ISHHH..ISHHHH..!! PATUTLAH ADA OSTAD-OSTAD PUAK JUAK PAS YANG DAH CIPTA PROJEK LANGGAR HADI…

LAGI SATU…SAMA JUGA KEADAANNYA DENGAN PERPADUAN UMMAH…SEKEJAP NAK PERPADUAN UMMAH..THEN TETIBA PULA KATA PERPADUAN DAH JADI SEJARAH. NO MORE TO PERPADUAN KATANYA. MAKA, YANG GELAKNYA BETUNGKUS LUMUSLAH OSTAD-OSTAD KECIL PAS MENENTANG PERPADUAN UMMAH..DIMERATA TEMPAT.

TAPI SATU HARI BILA DAH TERDESAK...TETIBA PEMIMPIN PAS SANGGUP PULA MENERIMA PERPADUAN UMMAH..SIAP KASI DALIL-DALILNYA SEKALI BAGI MENGUATKAN HUJAH BERTAPA KEPERLUAN KEPADA PERPADUAN UMMAH , AKHIRNYA OSTAD-OSTAD KECIL NI JUGA YANG AKAN JADI MANGSA LAGI.

YANG MANA SATU BETUL NI…??

WAHAI ORANG-ORANG PAS OII...DUDUKLAH DI SATU TEMPAT DENGAN SATU PENDIRIAN YANG KUKUH..KEJAP...PADAT UMPAMA BESI.

KALAU SEKALI DAH NYATAKAN MENGUTAMAKAN BANGSA TU ASSOBIYAH..BIARLAH SELAMANYA STATEMENT TU TAK BERUBAH.

JANGAN JADI MACAM DASAR NEGARA ISLAM YANG, KEJAP ADA KEJAP TAK ADA …MACAM CHIPMORE..KATA BEBUDAK.

CUBA KAJI NI....
YANG NI TAK ADA NEGARA ISLAM PUN TAK APA

"Kita bersyukur dengan pendirian DAP sekarang, kerana mereka sudah berubah sikap dan sanggup bekerjasama dengan PAS, asalkan tidak mendirikan negara Islam" - Nik Aziz Nik Mat, Berita Harian 12 Mei

YANG NI TAK MENISFESTO DAN DASAR MENUBUHKAN NEGARA ISLAM DALAM PAS

"Bukan sahaja dalam menifesto, dalam perlembagaan PAS sendiri memang tidak mengandungi satu perkataan pun untuk menubuhkan sebuah negara Islam, dia (DAP) boleh tengok sendiri dan baca perlembagaan itu." - Nik Aziz Nik Mat, Utusan Malaysia, 4 Ogos 2001.

YANG NI ADA SEMULA SLOGAN NEGARA ISLAM DALAM PAS

"PAS Sedia gugur slogan negara Islam, jadi untuk mencari perdamaian itu, setakat mana yang boleh kita hendak kepada Islam, tapi kalau nampak menyusahkan tak apa..." - Nik Aziz Nik Mat, Berita Harian, 25 Jun 1999.

YANG NI DAH DITAFSIR DAH LENGKAP PULA..KALAU DAH LENGKAP KENAPA MASIH SALAHKAN SURAT TUN...


"Tafsiran negara Islam yang dikehendaki oleh PAS sebenarnya sudah terkandung dalam Manifesto Barisan Alternatif (BA) yang dikemukakan pada pilihanraya yang ke-10 itu." - Nik Aziz Nik Mat, Harakah 1-15 Ogos 2001.

TETIBA ENTAH DARI MANA TIMBUL PULA PEMERINTAHAN ISLAMNYA.


“Jika ada parti lain yang menentang kepimpinan PAS yang menjalankan pemerintahan cara Islam, ia adalah haram.” – Nik Aziz Nik Mat, Harakah, 23 April 1994.

JADI BETUL TAK..KEJAP ADA KEJAP TAK ADA..?

LAGI SATU..BEGITU JUGA KISAHNYA DENGAN FART-WA-FART-WA MENGATAKAN MEMERINTAH DENGAN ORANG KAFIR HARAM. ..SIAP KOREK-KOREK DALIL BAGI MENGUKUHKAN FART-WA TERSEBUT. TAPI SEKARANG DITERBALIKKAN TUHAN... APABILA MEREKA SENDIRI PUN DAH BERJAMAAH SEKALI DALAM PAKATAN. TETIBA DIBOLEHKAN PULA BERSEKUTU DAN BERSATU DENGAN DAP.

"Orang-orang Islam yang berkongsi dengan orang-orang kafir untuk memerintah negara, menjadi kafir atau haram" - Hukum Dewan Ulama PAS Kelantan, Ogos 1963.

Oooo…MUNGKIN DAH IKUT PERPATAH MELAYU DULU-DULU AGAKNYA..


LAIN ULU LAIN PARANG, LAIN DULU LAIN SEKARANG

BEGITU KE WAHAI PAS OII..!!??
CUMA PENULIS NAK TAMBAH BAGI POWERR SIKIT LAIN PADANG LAIN BELALANG, LAIN SEKARANG LAIN AKAN DATANG. KEH..KEH..KEH...!!!

No comments:

PENGUMUMAN

Dalam Memperjuangkan Martabat Bangsa dan Maruah Melayu
Jejaka Berharapkan Kepada Rakan-Rakan Sepanji Bersatu Demi "Amar Mak'ruf Nahi Mungkar!!"