Jadi Geng OKC

Join OKC Networkedblog Team

Tuesday, June 15, 2010

Anwar Di Cabar Tunjuk Bukti

Oleh: Jejaka Lantang

Jika Dahulu kita dikejutkan dengan gimik pembangkang dengan isu klip video VK Lingam yang ahkirnya sehingga kini, kisah itu dilupakan begitu sahaja.Namun perlu di ingat, kisah ciptaan pengarah politik terkenal tanahair, Anwar Ibrahim pasti akan di imbas tayangan apabila hampirnya PRU nanti.

Kali ini, kisah lama dibangkitkan kembali oleh bekas pimpinan PKR yang juga Ahli Parliman Bayan Baru dari parti Bebas, Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim yang mencabar Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim agar menunjukkan kembali bukti-bukti tuduhan yang pernah dilemparkan terhadap ADUN Bukit Lanjan, Elizabeth Wong yang pada suatu ketika dahulu dimana Anwar pernah memberitahu Zahrain bahawa beliau mempunyai bukti gambar-gambar dan video separuh bogel ADUN tersebut.

Anwar juga turut dicabar membuktikan kewujudan kontrovesi tersebut dimana kini semua orang tahu retorik Anwar yang mahu Elizabeth disingkirkan kerana bagi Anwar, Elizabeth ini tidak layak untuk terus kekal menjadi wakil rakyat dan Exco.Tambahan pula ramai di kalangan ahli PKR tahu Anwar dan Elizabeth tidak ‘ngam’ sejak dulu. (mungkin Elizabeth bukan selera Anwar kot...)

Sekarang ini, giliran Zahrain pula mencabar Anwar buktikannya tuduhan Anwar yang mendakwa Zahrain bersama-sama Ahli Parlimen Wangsa Maju, Wee Choo Keong dan Ahli Parlimen Kulim Bandar Baharu, Zulkifli Nordin menerima imbuhan daripada pihak UMNO/BN. Kononnya mereka mendapat kereta baru, rumah baru...

Tentunya dikalangan orang-orang politik lebih mengenali Anwar ini yang hebat bermain kata-kata dalam mempengaruhi akal dan minda rakyat untuk menjayakan misi peribadi Anwar menawan Malaysia. Tetapi kini, Anwar kebarangkalian kehabisan peluru untuk menyerang ahli-ahli UMNO maka peluru yang berbaki itu ditujukan pula terhadap bekas-bekas ahli PKR yang berpaling tadah menolak matlamat durjana beliau.

Inilah yang dapat disaksikan oleh kita semua bagaimana Anwar menyerang bekas-bekas ahli PKR yang melompat parti dengan menuduh tindakan sebenar mereka itu disebabkan oleh tawaran dan imbuhan daripada UMNO.

Biarpun dakwaan demi dakwaan direka Anwar, namun sedikit pun tidak mempengaruhi minda rakyat kerana sudah jelas sandiwara Anwar kini ke penghujungnya. Jika benar realitinya, mengapa tidak dibuktikan sahaja tanpa perlu membazir air liur berhujah sini sana?

Politik kebudak-budakan inilah yang akan terus bersemadi didalam jiwa Anwar selagi termampu sebelum impian menakluk kerajaan tidak tercapai. Pasti kita ingat lagi bagaimana hebatnya promosi Anwar menjaja kisah kononnya 16 September kerajaan jadi miliknya? Dan kepastian itu jugalah yang membawa Anwar ini ke muka pengadilan atas tuduhan yang memalukan bangsa melayu-islam itu sendiri.

Tidak habis dengan cerita 16 September, Anwar mulakan pula babak lain dengan menuduh 1 Malaysia meniru 1 Israel..sekarang Anwar ini main pula cerita orang UMNO tawar 2 juta kepada ahli-ahli PR jika sudi melompat parti.

Sifat dan bakat Anwar ini sebaiknya digunakan didalam mahkamah dimana Anwar selayaknya menjadikan Pendakwa Raya sebagai karier bukannya ahli politik, sebab Anwar ini memang pandai bab tuduh menuduh ni..Wajarlah jika Anwar berkhidmat sebagai peguambela atau pendakwaraya kerana sikap ‘gentelman’ menuduh orang sebati dengan dirinya.Adalah lebih baiknya jika Anwar segera letak jawatan sebagai ahli politik dan mohon borang kerja di mana-mana mahkamah dalam Malaysia ini. Lebih wajar jika Anwar memilih mahkamah seksyen kerana disitu nanti Anwar dapat membantu menyelesaikan kes-kes liwat atau rogol sejenis kelak.


No comments:

PENGUMUMAN

Dalam Memperjuangkan Martabat Bangsa dan Maruah Melayu
Jejaka Berharapkan Kepada Rakan-Rakan Sepanji Bersatu Demi "Amar Mak'ruf Nahi Mungkar!!"